woensdag 17 juni 2009

Beste heren van een X-treme team,

Er heerst onrust in de Vlaamse bossen. Drinkende reeën en herten kijken verschrikt op, spitsen de oren en vluchten vervolgens als de bliksem tussen de bomen en lage struiken, ver weg in de donkere dieptes van het woud. De bruine vos blijft tijdens zijn strooptocht roerloos staan, de voorpoot opgeheven. Hij staat klaar. Klaar om, als hij dat wil, vliegensvlug de veiligheid op te zoeken van zijn lichtschuwe burcht. Vogels veranderen hun lentedeuntje in een luidruchtige waarschuwingskreet die angst, doodsangst verraad. Waarna ze zich zo snel mogelijk, steil omhoog, boven de kruinen van de bomen begeven.

De reden van de paniek is onbekend, maar er doen geruchten de ronde. Er wordt gefluisterd dat de aanwezigheid van echte mannen de oorzaak is van alle bosterreur.

Een dronken man zou vier mannen na middernacht in het bos hebben opgemerkt. Hij beweerde vier geheel naakte mannen te zien die met hoge snelheid, en compleet geruisloos een mannelijk everzwijn achtervolgden. Eens ze het wilde beest hadden ingehaald werd het met één welgemikte mokerslag van de handrug morsdood geslagen.

Een jong echtpaar dat de sleur wou doorbreken zocht de intimiteit van het bos op. Ze kozen de natuur als decor voor een hartstochtelijke vrijscène. Maar het voorspel werd abrupt onderbroken toen de jongeman zijn ogen opende en oog in oog stond met vier spiernaakte, afgetrainde mastodonten van mannelijke lichamen, die stilzwijgend, doch licht geamuseerd, toekeken op hun schouwspel. Zijn jongeheer verslapte en heeft tot vandaag geen teken van leven meer gegeven.

Wat dit bizarre viertal uitvreet in de bossen is voor de meeste mensen van het dorp een groot raadsel. Voor de meeste, want voor een paar enkelingen is het duidelijk. Zij menen een verklaring te hebben voor dit fenomeen. De vier mannen zouden in een soort voorbereiding zitten. Een voorbereiding die zowel het fysieke als het mentale zijn van de mannen op een uitzonderlijk hoger peil brengt. Aan de hand van uitgekiende hoogtechnologische trainingsmethodes gecombineerd met oude rites en spirituele invloeden zou het viertal zich klaarstomen voor een grote uitdaging, een grote test.

Wat mij betreft is het duidelijk, beste heren van een X-treme team, uitdagers zijn zich degelijk aan het voorbereiden, maar of ze klaar zijn voor de “X-treme Team Challenge Trophy Cup 2009” is natuurlijk de echte vraag…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten